top of page

OM EGHOLM BRYGHUS

VOM ACKER BIS ZUM TISCH

Die primären Rohstoffe für die Produktion unseres Bieres stammen von Egholm. Hier wird das Wasser aus dem Untergrund von Egholm gepumpt und die Gerste wird auf den ökologischen Feldern von Nørkærlund angebaut.

NACHHALTIGKEIT

Hinter der Egholm-Brauerei steht die Vision, Natur und Umwelt zu schützen. Daher bemühen wir uns, Nachhaltigkeit in alle Prozesse von der Anbauphase bis zum fertig gebrauten Bier sowie der Entsorgung von Nebenprodukten zu integrieren.

GEMEINSCHAFT

Egholm als Insel bietet den Rahmen für eine einzigartige Inselgemeinschaft, zu der wir sowohl Einheimische als auch Touristen einladen möchten. Daher soll die Brauerei auch als Treffpunkt dienen, an dem wir uns bei gutem Gebräu treffen können.

ØEN

I hjertet af Limfjorden

Egholm Bryghus er opført på slægtsgården Nørkærlund beliggende på Danmarks største økologiske ø, Egholm.

Egholm har en enestående placering i Limfjorden med sine blot 5 minutters sejlads fra Aalborg. Øen er hjem for omkring 50 beboere samt et rigt dyre- og planteliv.

BRYGHUSET

De tre siloer

Egholm Bryghus er et mikrobryggeri beliggende på øen Egholm. Tre gamle amerikaner-kornsiloer på slægtsgården Nørkærlund skaber de unikke rammer for bryghuset. På det økologiske landbrug Nørkærlund producerer Anne Kathrine og Ove økologisk byg til ølbrygningen og udnytter restproduktet mask til fodring af deres fritgående økologiske grise.

 

Den egholmske slægtsgård og de tre siloer skaber nogle helt særlige rammer for brygningen af øllet, og øens særlige stemning og fællesskab bidrager som vigtig inspirationskilde og drivkraft for projektet. 

En sluttet cirkel

image1.png

Ambitionen er at blive et økologisk bryghus da det er afgørende for os, at bæredygtighed medtænkes og integreres i samtlige processer fra afgrøde til færdigt produkt og bortskaffelse af restprodukter. Derfor brygges øllet primært med lokale råvarer for at sikre en bæredygtig proces fra byg til bryg.

Forsyningen med byg direkte fra den tilstødende gård Nørkærlund gør bryghuset selvforsynende med byg, hvilket er temmeligt usædvanligt, men helt i tråd med vores bæredygtige tilgang til brygningen.

Den økologiske byg maltes efterfølgende lokalt af Gyrup Gårdmalt, der er specialiserede i malt af økologisk korn.

På denne måde indgår vi i et lokalt samarbejde med respekt for håndværket og med reference til den traditionsrige treenighed mellem landmanden, malteren og bryggeren om ølbrygningen. Efter brygningen anvendes restproduktet mask som foder til Nørkærlunds fritgående økologiske grise, der vha. et nyudviklet mobilstaldsystem bidrager til at gøde markerne, hvor byggen til det efterfølgende års ølproduktion skal dyrkes. På denne måde sikres en bæredygtig cirkel fra dyrkning af byggen til afskaffelse af restprodukt ved ølbrygningen:

BÆREDYGTIGHED

FOLKENE BAG

Kasper.jpg

Kasper

Ejer af Kronborg Restaurant på Egholm

OVE%2520ANNE_edited_edited.jpg

Ove & Anne Kathrine

Bosat på Nørkærlund Gård på Egholm

RONNI OG MICHELLE.jpg

Michelle & Ronni

Bosat i Egholm 17

bottom of page