top of page
Søg
  • Michelle

At bygge et bryghus i en silo

Først anskaffer man sig en gammel amerikanerkornsilo (hvis man ikke allerede har sådan en) og får lavet tegninger af, hvordan man forvandler en sådan silo til et bryghus - dette har vi omtalt tidligere i opslaget “Fra kornsilo til bryggeri” fra d. 13. januar 2021. Derefter kan forvandlingen påbegyndes vha. diverse elværktøjer og et mindre tidspres forårsaget af den store Egholmfærges årlige tur på værft. Med det sagt er vi godt med, og som I kan se nedenfor, så skrider ombygningen støt fremad.


I slutningen af februar blev de første huller skåret i siloen til en port, en dør og to vinduer.

Den temmeligt skarpe læser vil bemærke, at billederne ovenfor ikke stemmer helt overens med den oprindelige plan. Til det er der vist blot at sige, at den (kreative) byggeproces sommetider går sine egne veje (inden for diverse byggereglementers rammer osv. selvfølgelig). Det blev nemlig besluttet, at vinduerne i bryggeriet skulle forstørres fra mindre ovenlysvinduer til vinduer i en størrelse, der sikrer panoramaudsigt ud over øen (ligesom det er planlagt på siloens 1. sal). Vi er overbeviste om, at bryggerne og ikke mindst besøgende i bryggeriet vil sætte pris på at kunne spejde ud over det egholmske landskab - og at dette vil skabe de helt rigtige rammer for brygning af en øl med smagen af Egholm.


I starten af marts blev siloens midterstolpe til understøtning af 1. salen opsat, og der blev ført vandrør og støbt gulv i bryggeriet.

Med byggeriet godt i gang ser vi frem til, at vi i august modtager og kan installere brygudstyret, så det sjove - ølbrygningen - kan gå igang. Mere om det senere.


Tak fordi I læser med og ikke mindst stor tak til de af jer, der har støttet Egholm Bryghus via facebook, folkeaktier* og forudbestillinger! Vi glæder os til at kunne invitere jer indenfor.


*Alle folkeaktier er solgt.

397 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page