top of page
Søg
  • Michelle

Fra kornsilo til bryggeri

Vi er i fuld gang med at etablere Egholm Bryghus. I det følgende vil vi beskrive, hvor vi på nuværende tidspunkt er i processen med at skabe de fysiske rammer for bryghuset. Derudover vil vi kort beskrive, hvordan det er tiltænkt, at bryghuset skal udformes.

Skitse af de tre siloer med de planlagte ændringer.

I starten af 2021 påbegyndte vi det spændende projekt med at forvandle en klassisk amerikanerkornsilo til et bryghus med plads til besøgende og kursister.

Skitsen til højre illustrerer, hvordan det er tiltænkt, at siloen med bryggeriet og et samlingssted for besøgende skal se ud udefra.

Den ene af de tre siloer inddeles i to etager med bryggeri i underetagen og samlingssted for besøgende på overetagen. Samlingsstedet vil have store panoramavinduer med skue ud over Egholms natur, så denne integreres i de besøgendes oplevelse på bryghuset. Det er vigtigt for os, at de besøgende ikke blot får smagsoplevelser med hjem, men ligeledes får syn for Egholms herlighed.

Egholm Bryghus' samlingssted for besøgende og fremtidige kursister.

Overetagen understøttes af en arkitektonisk konstruktion med en stolpe i midten af siloen, der giver loftet i bryggeriet et moderne og symmetrisk udtryk, som illustreret nedenfor. Selve den arkitektoniske udformning af siloen har vi planlagt i samarbejde med Martin, arkitekten bag tegningerne. Hans indsigt i relevante reglementer og i øvrigt jordbundne og optimistiske tilgang til byggeprojektet har været givtigt ift. at realisere drømmen om at forvandle en amerikansk kornsilo på Nørkærlund Gård til Egholm Bryghus.

Bryghusets underetage uden brygudstyr.

Nedenfor ses en teknisk tegning af, hvordan bryggeriet forventes indrettet. I samarbejde med leverandøren af brygudstyret har vi nøje udvalgt de kedler, tanke, fyldningsanlæg mv., som skal udgøre grundlaget for at brygge de økologiske øl med fokus på at sikre en bæredygtig brygning.

Bryggeriets planlagte indretning med kedler, tanke og øvrigt brygudstyr.

Egholm Bryghus har aldrig været nærmere sin tilblivelse. Med tegningerne i hus kan ombygningen af siloen snarligt påbegyndes.


Tak for din tid og ikke mindst interesse i vores projekt. Vi glæder os til at kunne byde jer på økologiske øl, der er brygget med højt til himlen og ægte autentisk ø-stemning.


932 visninger4 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

4 Comments


tmousten
Jan 21, 2021

Det bliver så godt ...

Like

connie
Jan 14, 2021

Det ser vel nok spændende ud. Jeg glæder mig til at følge med i processen - og selvfølgelig til at se det færdige resultat. Både de færdige siloer og det færdigbryggede øl.

Like

kjelgaard
Jan 13, 2021

Det ser spændende ud, det i har gang i.

Så bliver jeg nok nødt til at springe en færgegang over, næste gang jeg ska på øen

Like

jens
Jan 13, 2021

Det ser rigtigt godt ud, jeg glæder mig til at smage :-)

Like
bottom of page